Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 20 perc |
Pihentetés | 30 perc |
Mennyiség |
db
|
Hozzávalók
- 1 csomag Éléskamra Puha fánk és nudli szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 3 db tojás (M-es méretű)
- 1 db tojássárgája (M-es méretű)
- 150 ml víz
- 60 g eritrit
- 500 ml Olajessimo (a sütéshez)
Hozzávalók
|
Elkészítés
- 3 M-es tojást (kb. 165 g) és 1 M-es tojássárgáját keverjünk el 150 ml hideg vízzel, 60 g eritrittel vagy más édesítővel.
- Adjuk hozzá a fánklisztet és keverjük csomómentesre egy kanállal vagy robotgéppel.
- Hagyjuk pihenni a tésztát 30 percet hűvös helyen, majd enyhén lisztezve jól gyúrjuk át.
- Ezt követően lisztes felületen nyújtsuk el 8-10 mm-esre. Kb. 5 cm-es formával szaggatva 20 db fánkunk lesz. Közepébe nyomjunk mélyedést.
- Nem túl forró, legalább 2 cm magas mennyiségű zsiradékon, oldalanként 2-3 perc alatt készre sütjük. A fánkok sütés közben szép vastagra nőnek.
- Amennyiben Smart Chef-et használunk, a szakácsrobot tartályába töltsünk legalább 2 cm magasan olajessimot, vagy kókuszolajat és indítsuk el a Cooking funkciót.
- Fontos! A fánkokat csak akkor tegyük az olajba, amikor az elérte az üzemi hőmérsékletet. Ezt abból látszik, hogy bal oldalon fent található három villogó LED folyamatos üzemmódra vált, azaz nem villog tovább.
- Egyszerre csak 8 db fánkot tegyünk a tartályba, hogy kényelmesen elférjenek, hogy meg tudjanak nőni és könnyen forgathatók legyenek. Miután mind a 8 fánk belekerült az olajba, azonnal csukjuk le a fedőt és körülbelül 3 percig hagyjuk sülni a fánkok egyik oldalát. Fordítsuk meg a fánkokat és ugyancsak 3 percig süssük a másik oldalukat is, csukott fedő mellett.
- A kisült fánkokat óvatosan szedjük ki és ízlés szerint tálaljuk lekvárral, vaníliás poreritrittel.
- TIPP: A fánk tésztája tovább ízesíthető fahéjjal, vanília porral, a tetejére kerülhet cukormentes csoki máz is.
Megjegyzés
A puha fánk és nudli lisztkeveréket az alábbi linken találod webshopunkban: https://www.vegital.hu/fozesi-alapanyagok-kiegeszitok/lisztek-sutoporok/paleo-puha-fank
A lisztkeverék minden szárazanyagot tartalmaz, csak tojás és víz hozzáadása szükséges. Nagyjából 20 db 5 cm-es fánk elkészítéséhez elegendő mennyiséget tartalmaz egy tasak. A tésztával könnyű bánni, egyszerűen nyújtható és formázható. Nem szakad, nem ragad. Semmilyen külön sütési tudományt nem igényel. 🙂