-
3 M-es tojást (kb. 165 g) és 1 M-es tojássárgáját keverjünk el 150 ml hideg vízzel, 60 g eritrittel vagy más édesítővel.
-
Adjuk hozzá a fánklisztet és keverjük csomómentesre egy kanállal vagy robotgéppel.
-
Hagyjuk pihenni a tésztát 30 percet hűvös helyen, majd enyhén lisztezve jól gyúrjuk át.
-
Ezt követően lisztes felületen nyújtsuk el 8-10 mm-esre. Kb. 5 cm-es formával szaggatva 20 db fánkunk lesz. Közepébe nyomjunk mélyedést.
-
Nem túl forró, legalább 2 cm magas mennyiségű zsiradékon, oldalanként 2-3 perc alatt készre sütjük.
A fánkok sütés közben szép vastagra nőnek.
-
Amennyiben Smart Chef-et használunk, a szakácsrobot tartályába töltsünk legalább 2 cm magasan olajessimot, vagy kókuszolajat és indítsuk el a Cooking funkciót.
-
Fontos! A fánkokat csak akkor tegyük az olajba, amikor az elérte az üzemi hőmérsékletet. Ezt abból látszik, hogy bal oldalon fent található három villogó LED folyamatos üzemmódra vált, azaz nem villog tovább.
-
Egyszerre csak 8 db fánkot tegyünk a tartályba, hogy kényelmesen elférjenek, hogy meg tudjanak nőni és könnyen forgathatók legyenek. Miután mind a 8 fánk belekerült az olajba, azonnal csukjuk le a fedőt és körülbelül 3 percig hagyjuk sülni a fánkok egyik oldalát. Fordítsuk meg a fánkokat és ugyancsak 3 percig süssük a másik oldalukat is, csukott fedő mellett.
-
A kisült fánkokat óvatosan szedjük ki és ízlés szerint tálaljuk lekvárral, vaníliás poreritrittel.
-
TIPP: A fánk tésztája tovább ízesíthető fahéjjal, vanília porral, a tetejére kerülhet cukormentes csoki máz is.