Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 30 perc |
Pihentetés | 10 óra fermentálás |
Mennyiség |
l
|
Hozzávalók
"Tejszín" hozzávalói
- 100 g kesudió
- 60 g köles
- 60 g mák
- 50 g kókuszzsír
- 1 evőkanál cukor
- 1 csipet himalája só
- 1 csomag vaníliás cukor
- víz a maximum jelzésig
"Joghurt további összetevői-a joghurt összetevőinek arányát nem szükséges átváltani
- 0,33 db joghurt baktérium kapszula 1/3 kapszula
- cseresznye vagy cseresznye lekvár ízlés szerint
- 1 db bio citrom
Hozzávalók
"Tejszín" hozzávalói
"Joghurt további összetevői-a joghurt összetevőinek arányát nem szükséges átváltani
|
Elkészítés
- A "tejszín" hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük, majd elindítjuk a Soymilk programot.
- A szűrést követően 40-42 fokosra hűtjük a "joghurt" alapot, majd bele tesszük a baktérium kultúrát.
- Összekeverjük, majd 10 órát fermentáljuk joghurt programon a Vegital fermentáló készülékben.
- A "mákjoghurtot" utólag ízesíthetjük még cseresznyelekvárral vagy 1 teáskanál vaníliás cukorral és 1-2 teáskanál friss bio citrom levével. Mindkét variációval nagyon finom!
Megjegyzés
Cs.Noémi receptje-Nyári receptverseny