Go Back
+ servings
Print

Cseresznyés mákos joghurt

Ízletes, krémes joghurt, ami bármilyen idény gyümölccsel elkészíthető.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 50 minutes
Servings 1.3 l

Ingredients

"Tejszín" hozzávalói

  • 100 g kesudió
  • 60 g köles
  • 60 g mák
  • 50 g kókuszzsír
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet himalája só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • víz a maximum jelzésig

"Joghurt további összetevői-a joghurt összetevőinek arányát nem szükséges átváltani

  • 0,33 db joghurt baktérium kapszula 1/3 kapszula
  • cseresznye vagy cseresznye lekvár ízlés szerint
  • 1 db bio citrom

Instructions

  • A "tejszín" hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük, majd elindítjuk a Soymilk programot.
  • A szűrést követően 40-42 fokosra hűtjük a "joghurt" alapot, majd bele tesszük a baktérium kultúrát.
  • Összekeverjük, majd 10 órát fermentáljuk joghurt programon a Vegital fermentáló készülékben.
  • A "mákjoghurtot" utólag ízesíthetjük még cseresznyelekvárral vagy 1 teáskanál vaníliás cukorral és 1-2 teáskanál friss bio citrom levével. Mindkét variációval nagyon finom!

Notes

Cs.Noémi receptje-Nyári receptverseny