A lencse igen meghökkentő alapanyag, ha tejpótló készítéséről van szó. Hozzáillő összetevők kombinálásával azonban egy igen harmonikus ízhatású növényi tejhelyettesítő főzhető belőle. Ami még nagyon fontos tulajdonsága, hogy igen jól habosítható.
percElőkészítési idő 10 perc perc
percFőzési idő 30 perc perc
Összesen 40 perc perc
Mennyiség/űrtartalom: 1.3 liter
Hozzávalók
- 32 g lencse
- 36 g kókuszreszelék
- 1 evőkanál kókuszvirágcukor vagy eritrit
- 1 evőkanál olaj
- himalája só csipetnyi
- víz a maximum jelzésig
Így készítsd!
- Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
- Program: "száraz mag", "gabonatej", "soymilk"
- A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk. Az italt hőálló üvegbe töltjük.

