Ízletes erdei gyümölcs krémleves amely tavaszt és a nyarat idézi. Készíthető fagyasztott gyümölcsből is, de nyáron frissebbnél frissebb gyümölcsöket tudunk vásárolni, vagy akár saját kertünkben termeszteni hozzá.
percElőkészítési idő 5 minutes minutes
percFőzési idő 35 minutes minutes
Összesen 40 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1.3 liter
Hozzávalók
- 400 g erdei gyümölcs eper, málna, áfonya, szeder...
- 100 g eritrit ízlés szerint
- 2 cm vaníliarúd
- víz a maximum jelzésig
- 5 g konjak liszt utólag keverjük a kész leveshez sűrítésnek
Így készítsd!
- A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és elindítjuk a Smooth Soup programot.
- A kész levest le lehet szűrni, ha valaki nem szereti a magokat.
- Sűríteni utólag tudjuk, ha a langyos levesbe turmixolunk egy kis konjak lisztet a Blend vagy Fruit Juice programmal.
- TIPP: adhatunk hozzá növényi "tejszínt" is, úgy még krémesebb lesz.