Gombakrémleves 2
Gyorsan elkészíthető illatos leves, hideg napokon igazán testet melengető étel.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l
Alapanyagok
- 280 g gomba
- 50 g vöröshagyma
- 50 g zellerszár
- 2 gerezd fokhagyma
- 32 g rizs
- 1 evőkanál olívaolaj
- 0,5 teáskanál kakukkfű szárított
- 1 teáskanál petrezselyem szárított
- 3 teáskanál ételízesítő adalékmentes
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- víz a maximum jelzésig
Így készítsd!
-
A hozzávalókat előkészítjük, felaprítjuk.
-
Az összetevőket a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük, felöntjük vízzel a maximum jelzésig, majd elindítjuk a Krémleves/Smooth Soup programot.
-
A kész levest azonnal fogyaszthatjuk, de tovább is ízesíthetjük. Tálaláskor adhatunk hozzá feltétként pirított gombát, bacont. Tálalhatjuk növényi vagy sima tejföllel.
Jegyzetek
TIPP: alaplével is el lehet készíteni a levest, ekkor még ízletesebb lesz. Ez esetben az ételízesítő, olaj elhagyható.