Gombakrémleves zöld-fűszerekkel

Gombakrémleves 2

Gyorsan elkészíthető illatos leves, hideg napokon igazán testet melengető étel.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l

Alapanyagok

  • 280 g gomba
  • 50 g vöröshagyma
  • 50 g zellerszár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 32 g rizs
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 0,5 teáskanál kakukkfű szárított
  • 1 teáskanál petrezselyem szárított
  • 3 teáskanál ételízesítő adalékmentes
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • víz a maximum jelzésig

Így készítsd!

  1. A hozzávalókat előkészítjük, felaprítjuk.
  2. Az összetevőket a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük, felöntjük vízzel a maximum jelzésig, majd elindítjuk a Krémleves/Smooth Soup programot.
  3. A kész levest azonnal fogyaszthatjuk, de tovább is ízesíthetjük. Tálaláskor adhatunk hozzá feltétként pirított gombát, bacont. Tálalhatjuk növényi vagy sima tejföllel.

Jegyzetek

TIPP: alaplével is el lehet készíteni a levest, ekkor még ízletesebb lesz. Ez esetben az ételízesítő, olaj elhagyható.

 

 

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek