„Kókuszjoghurt”

"Kókuszjoghurt"

Finom, krémes növényi "joghurt". Önmagában fogyasztva is tökéletes desszert, de egy kis gyümölccsel maga az álom.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 52 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter

Alapanyagok

A "tejszín" alaphoz

Joghurt- a joghurt összetevőinek arányát nem szükséges átváltani

  • 1 liter kókusztejszín
  • 0,5 db joghurt baktérium kapszula (ha intenzívebb savanyú ízt szeretnénk 1 kapszulát is belekeverhetünk)

Így készítsd!

A „tejszín” alap:

  1. Az "tejszín" hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
  2. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk. Program: "kása", "sűrítők", "cereal"
  3. A program lejárta után a kész „tejszínt” bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk. A „tejszínhelyettesítőt” lehűtjük és a fermentáló tartályába tesszük.

„Kókuszjoghurt”:

  1. A kihűlt, leszűrt alapba tesszük a joghurt kultúrát, a „joghurthoz” 1/2 kapszulát használunk.
  2. Kiválasztjuk a fermentálón a joghurt készítő programot és 10-12 órára állítjuk.
  3. Ha lejárt a program, botmixerrel habosíthatjuk, valamint amennyiben nem találjuk elég sűrűnek, krémesnek, hozzá keverhetjük a további sűrítőket. (például 5 g xantán/vagy konjak liszt) Csatos üvegbe kanalazzuk és fogyasztásig hűtőben tároljuk . Hűtés alatt még tovább sűrűsödik.

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek