Finom, krémes növényi "joghurt". Önmagában fogyasztva is tökéletes desszert, de egy kis gyümölccsel maga az álom.
percElőkészítési idő 10 perc perc
percFőzési idő 12 óra óra 30 perc perc
Összesen 12 óra óra 40 perc perc
Mennyiség/űrtartalom: 1.3 liter
Hozzávalók
A "tejszín" alaphoz
- 150 g kókuszreszelék
- 80 g köles (opcionális, helyettesíthető rizzsel is)
- 60 g kókuszzsír
- 20 g eritrit
- 1 g himalája só
- víz a maximum jelzésig
Joghurt- a joghurt összetevőinek arányát nem szükséges átváltani
- 1 liter kókusztejszín
- 0,5 db joghurt baktérium kapszula (ha intenzívebb savanyú ízt szeretnénk 1 kapszulát is belekeverhetünk)
Így készítsd!
A „tejszín” alap:
- Az "tejszín" hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
- Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk. Program: "kása", "sűrítők", "cereal"
- A program lejárta után a kész „tejszínt” bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk. A „tejszínhelyettesítőt” lehűtjük és a fermentáló tartályába tesszük.
„Kókuszjoghurt”:
- A kihűlt, leszűrt alapba tesszük a joghurt kultúrát, a „joghurthoz” 1/2 kapszulát használunk.
- Kiválasztjuk a fermentálón a joghurt készítő programot és 10-12 órára állítjuk.
- Ha lejárt a program, botmixerrel habosíthatjuk, valamint amennyiben nem találjuk elég sűrűnek, krémesnek, hozzá keverhetjük a további sűrítőket. (például 5 g xantán/vagy konjak liszt) Csatos üvegbe kanalazzuk és fogyasztásig hűtőben tároljuk . Hűtés alatt még tovább sűrűsödik.

