Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 30 perc |
Pihentetés | 10 óra |
Mennyiség |
liter
|
Hozzávalók
"Tejszín" alap
- 50 g köles
- 50 g kesudió
- 1 g Olajessimo
- 750 ml víz
"Joghurthoz"-a joghurt összetevőinek arányát nem szükséges átváltani
- 10 g inulin
- 5 g agavé szirup
- 1 db joghurt baktérium kultúra mild
- 300 g barack befőtt/konzerv
Granola száraz összetevők
- 250 g zabpehely
- 40 g napraforgómag
- 20 g tökmag
- 50 g pekándió
- 50 g törökmogyoró
- 50 g blansírozott mandula
Granola nedves összetevők
- 30 g kókuszzsír
- 30 g mogyoró olaj lehet dió olaj is
- 15 g kókuszvirágcukor
- 15 g agavé szirup
- 1 g só
- 1 dl víz
Hozzávalók
"Tejszín" alap
"Joghurthoz"-a joghurt összetevőinek arányát nem szükséges átváltani
Granola száraz összetevők
Granola nedves összetevők
|
Elkészítés
"Joghurt"
- A "tejszín" hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk. Program: soymilk, száraz mag, "gabonatej"
- A program lefuttatása után megvárjuk míg kihűl, és utána turmix programmmal belekeverjük az inulint, agávé szirupot és 1 kapszula mild joghurt kultúrát.
- 10 órát erjesztjük rice wine programon a Vegital fermentálóban.
- Hűtés után botmixerrel belekeverünk egy lecsepgetett konzerv barackot - 300 gr, és már folyasztható is a sűrű, krémes joghurt.
Granola
- A diót, mogyorót, mandulát erős zacskóban klopfolóval durvára törjük, majd a többi száraz hozzávalóval összekeverjük.
- Egy fém edényben összeolvasztjuk a nedves hozzávalókat, majd ráöntjük a száraz összetevőkre.
- Sütőpapíron szétterítjük, és előmelegített 160-170 fokon sütőben elkezdjük sütni. kb. 15 perc alatt kész, a lényeg, hogy aranybarnánál erősebbre ne pirítsuk, és legalább 3 x forgassuk át sütés közben, hogy egyenletesen süljön.
Megjegyzés
Kreutzer Piroska receptje