Go Back
+ servings
Print

Barackos " joghurt" granolával

Házi készítésű növényi "joghurt" szintén házi készítésű granolával. Igazi, tartalmas reggeli, de a nap bármely szakában ízletes pohár desszert.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 50 minutes
Servings 0.9 liter

Ingredients

"Tejszín" alap

"Joghurthoz"-a joghurt összetevőinek arányát nem szükséges átváltani

  • 10 g inulin
  • 5 g agavé szirup
  • 1 db joghurt baktérium kultúra mild
  • 300 g barack befőtt/konzerv

Granola száraz összetevők

  • 250 g zabpehely
  • 40 g napraforgómag
  • 20 g tökmag
  • 50 g pekándió
  • 50 g törökmogyoró
  • 50 g blansírozott mandula

Granola nedves összetevők

  • 30 g kókuszzsír
  • 30 g mogyoró olaj lehet dió olaj is
  • 15 g kókuszvirágcukor
  • 15 g agavé szirup
  • 1 g
  • 1 dl víz

Instructions

"Joghurt"

  • A "tejszín" hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk. Program: soymilk, száraz mag, "gabonatej"
  • A program lefuttatása után megvárjuk míg kihűl, és utána turmix programmmal belekeverjük az inulint, agávé szirupot és 1 kapszula mild joghurt kultúrát.
  • 10 órát erjesztjük rice wine programon a Vegital fermentálóban.
  • Hűtés után botmixerrel belekeverünk egy lecsepgetett konzerv barackot - 300 gr, és már folyasztható is a sűrű, krémes joghurt.

Granola

  • A diót, mogyorót, mandulát erős zacskóban klopfolóval durvára törjük, majd a többi száraz hozzávalóval összekeverjük.
  • Egy fém edényben összeolvasztjuk a nedves hozzávalókat, majd ráöntjük a száraz összetevőkre.
  • Sütőpapíron szétterítjük, és előmelegített 160-170 fokon sütőben elkezdjük sütni. kb. 15 perc alatt kész, a lényeg, hogy aranybarnánál erősebbre ne pirítsuk, és legalább 3 x forgassuk át sütés közben, hogy egyenletesen süljön.

Notes

Kreutzer Piroska receptje