"Joghurthoz"-a joghurt összetevőinek arányát nem szükséges átváltani
10ginulin
5gagavé szirup
1dbjoghurt baktérium kultúramild
300gbarackbefőtt/konzerv
Granola száraz összetevők
250 gzabpehely
40gnapraforgómag
20gtökmag
50gpekándió
50gtörökmogyoró
50gblansírozott mandula
Granola nedves összetevők
30gkókuszzsír
30gmogyoró olajlehet dió olaj is
15gkókuszvirágcukor
15gagavé szirup
1gsó
1dlvíz
Így készítsd!
"Joghurt"
A "tejszín" hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
Program: soymilk, száraz mag, "gabonatej"
A program lefuttatása után megvárjuk míg kihűl, és utána turmix programmmal belekeverjük az inulint, agávé szirupot és 1 kapszula mild joghurt kultúrát.
10 órát erjesztjük rice wine programon a Vegital fermentálóban.
Hűtés után botmixerrel belekeverünk egy lecsepgetett konzerv barackot - 300 gr, és már folyasztható is a sűrű, krémes joghurt.
Granola
A diót, mogyorót, mandulát erős zacskóban klopfolóval durvára törjük, majd a többi száraz hozzávalóval összekeverjük.
Egy fém edényben összeolvasztjuk a nedves hozzávalókat, majd ráöntjük a száraz összetevőkre.
Sütőpapíron szétterítjük, és előmelegített 160-170 fokon sütőben elkezdjük sütni. kb. 15 perc alatt kész, a lényeg, hogy aranybarnánál erősebbre ne pirítsuk, és legalább 3 x forgassuk át sütés közben, hogy egyenletesen süljön.