Ízletes kefirhelyettesítő, melyet egy különleges gyümölccsel jostával ízesítettünk. Az egres és a ribizli keresztezéséből született ez a magas C vitamin tartalommal rendelkező bogyós gyümölcs.
A sötét színű, zöldes húsú josta nem olyan savanykás, mint a ribizli vagy az egres, az íze inkább édeskés,
Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 30 perc |
Pihentetés | 16 óra |
Mennyiség |
liter
|
Hozzávalók
Gyümölcs "kefir"-a kefir összetevőinek arányát nem szükséges átváltani
- 1 db kefir baktérium kultúra
- 300 g josta gyümölcs más gyümölccsel is helyettesíthető
Hozzávalók
Gyümölcs "kefir"-a kefir összetevőinek arányát nem szükséges átváltani
|
Elkészítés
- A "kefir" alapanyagait a baktérium kultúra kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
- Program: "száraz mag", "gabonatej", "soymilk".
- Az elkészült italt visszahűtjük 42 fokra. Hozzáadjuk az oltóanyagot, melyet kevés vízben jól elkeverünk és hozzáöntjük az „alaphoz”. A Vegital fermentáló tartályába tesszük, kiválasztjuk a Kimchi készítő programot 16 órára állítjuk.
Megjegyzés
K. Éva receptje