Kesu-rizs „joghurt” vegyes gyümölccsel

Finom, krémes joghurt, amit fekete ribizlivel gazdagítottunk. Bármilyen gyümölcs használható hozzá, az eredmény biztosan ízletes lesz.
perc10 perc
perc12 óra 30 perc
Összesen 12 óra 40 perc
Mennyiség/űrtartalom: 0.9 liter

Hozzávalók
 

"Joghurt" alap

  • 50 g kesudió
  • 65 g rizs
  • csipetnyi/ízlés szerint
  • 2 lapos evőkanál kókuszzsír
  • víz a maximum jelzésig
  • 1 db joghurt baktérium

Pohár desszert

  • granola
  • 2 evőkanál juharszirup
  • 1 marék fekete ribizli
  • 5 dl "joghurt"

Így készítsd!
 

  • A joghurt alapanyagait a baktérium kultúra kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
  • Program: "száraz mag", "gabonatej", "soymilk".
  • Az elkészült italt visszahűtjük 42 fokra. Hozzáadjuk az oltóanyagot, melyet kevés vízben jól elkeverünk és hozzáöntjük a „tejszínhez”. A Vegital fermentáló tartályába tesszük, kiválasztjuk a Joghurt készítő programot 12 órára állítjuk.
  • A kész joghurtba turmixoljuk a gyümölcsöt és a juharszirupot. Granola ágyon tálaljuk, a tetejét megszórhatjuk granolával, friss gyümölccsel.

További információk

J. Szilvia receptje
Recept nyomtatása Pin Recipe

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek