Egy finom növényi majonéz helyettesítő, ami ugyanúgy használható, mint eredeti tejfölös változata. Használható salátákhoz, de például húsokhoz, zöldségekhez is mártogatósnak.
percElőkészítési idő 10 minutes minutes
percFőzési idő 30 minutes minutes
Összesen 48 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1.3 liter
Hozzávalók
"Tejszín alap"
- 50 g kesudió 1 AP
- 50 g kókuszzsír
- só ízlés szerint/csipetnyi
- 1 kiskanál négyszeres édesítő ízlés szerint/ 2 csipet
- víz a minimum jelzésig
"Majonéz"
- 1 teáskanál dijoni mustár
- őrölt bors ízlés szerint
- szerecsendió ízlés szerint
- édesítő
- 1 teáskanál konjac liszt lapos teáskanál
Krumplisaláta
- 1 kg krumpli héjában főzve, szeletelve
- 3-4 db lila hagyma vékony szeletekre vágva
- 10 db főtt tojás szeletekre vágva
Így készítsd!
- A "tejszín hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és Porridge/Kása/Baby food programon elkészítjük.
- A leszűrt "tejszín alaphoz turmixoljuk Juice funkcióval a "majonéz" összetevőit.
- A krumplit héjában megfőzzük felszeleteljük, és a lila hagymát és főtt tojást is előkészítjük.
- A finom krémes "majonéz" elegyet használjuk a salátánál, amit jól felöntünk vele, és hagyjuk órákat hűlni az egészet a hűtőben.
- Tipp: ha valaki szereti, tehet bele savanyú uborkát is.
További információk
P.M. Anett receptje
Te is szeretnél ilyen finom kesumajonézt készíteni? Kattints IDE!