Krumplisaláta „kesumajonézzel”

Egy finom növényi majonéz helyettesítő, ami ugyanúgy használható, mint eredeti tejfölös változata. Használható salátákhoz, de például húsokhoz, zöldségekhez is mártogatósnak.
perc10 minutes
perc30 minutes
Összesen 48 minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1.3 liter

Hozzávalók
 

"Tejszín alap"

  • 50 g kesudió 1 AP
  • 50 g kókuszzsír
  • ízlés szerint/csipetnyi
  • 1 kiskanál négyszeres édesítő ízlés szerint/ 2 csipet
  • víz a minimum jelzésig

"Majonéz"

  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • őrölt bors ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerint
  • édesítő
  • 1 teáskanál konjac liszt lapos teáskanál

Krumplisaláta

  • 1 kg krumpli héjában főzve, szeletelve
  • 3-4 db lila hagyma vékony szeletekre vágva
  • 10 db főtt tojás szeletekre vágva

Így készítsd!
 

  • A "tejszín hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és Porridge/Kása/Baby food programon elkészítjük.
  • A leszűrt "tejszín alaphoz turmixoljuk Juice funkcióval a "majonéz" összetevőit.
  • A krumplit héjában megfőzzük felszeleteljük, és a lila hagymát és főtt tojást is előkészítjük.
  • A finom krémes "majonéz" elegyet használjuk a salátánál, amit jól felöntünk vele, és hagyjuk órákat hűlni az egészet a hűtőben.
  • Tipp: ha valaki szereti, tehet bele savanyú uborkát is.

További információk

P.M. Anett receptje
Te is szeretnél ilyen finom kesumajonézt készíteni? Kattints IDE!
Recept nyomtatása Pin Recipe

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek