Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 30+45 perc |
Mennyiség |
liter
|
Hozzávalók
Földimogyoró ital
- 50 g földimogyoró 1 AP
- 72 g kókuszreszelék 2 AP
- 30 g basmati rizs 0,5 AP
- só ízlés szerint
- 2 evőkanál eritrit ízlés szerint változtatható
- víz a maximum jelzésig
Fahéjas csiga tészta
- 250 g szűrlemény vagy liszt
- 125 ml növényi "tej"
- 20 g élesztő
- 50 g eritrit vagy cukor
- 40 g vaj
- 1 db tojás
- 1 csipet só
Hozzávalók
Földimogyoró ital
Fahéjas csiga tészta
|
Elkészítés
Tészta
- A magitalt elkészítjük a Vegital növényi italkészítőben, majd leszűrjük.
- A "tejet" meglangyosítjuk, és belemorzsoljuk az élesztőt, és teszünk rá egy csipet cukrot. Megvárjuk, míg felfut.
- A lisztet beleszórjuk egy tálba, hozzáadjuk a puha vajat, a cukrot, a sót, a tojást. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és összegyúrjuk.
- Nagyon lágy tésztát fogunk kapni, és vagy dagasztógéppel dolgozzuk ki, vagy kézzel, de akkor jó 10-15 percig. Ne adjunk hozzá 1-2 kanálnál több lisztet.
- Ha kész, lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük. Közben összeállítjuk a tölteléket.
Töltelék
- A puha vajhoz hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, majd kikeverjük.
- Ha a tészta megkelt, lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, és egy spatula segítségével elkenjük rajta a tölteléket. Szorosan feltekerjük, és 12 egyforma részre vágjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 30 percre.
Megjegyzés
E. Rsk receptje