Az őszi időszak egyik közkedvelt alapanyaga a sütőtök. Sokféleképpen lehet felhasználni, megsüthetjük önmagában, de készülhet belőle leves, ital vagy akár desszert is.
Ebben a receptben krémlevest készítettünk belőle.
percElőkészítési idő 10 minutes minutes
percFőzési idő 30 minutes minutes
Összesen 40 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1.8 liter
Hozzávalók
- 300 g sütőtök
- 100 g burgonya
- 0,5 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál ételízesítő
- só ízlés szerint
- szerecsendió ízlés szerint
- fehérbors ízlés szerint
- 1 evőkanál olívaolaj
- víz a maximum jelzésig
Így készítsd!
- Az előkészített, feldarabolt hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük
- Elindítjuk a Smooth Soup/krémleves programot.
- A kész levest meglocsoltuk tökmag olajjal és tökmagot, napraforgómagot, fenyőmagot pirítottunk hozzá.
- Nagyon finom az íze lágy, krémes
További információk
K. Ágota receptje