Almaszósz

Sűrű almamártás, ami kiváló kiegészítője lehet húsoknak, de akár töltelékként is funkcionálhat egy ízletes palacsintában, vagy önmagában fogyasztva is igazi ínyencség.
perc10 minutes
perc30 minutes
Összesen 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1.8 liter

Hozzávalók
 

  • 800 g alma hámozva, felkockázva
  • 0,5 dl balzsamecet
  • 5 dl víz
  • 1 evőkanál Dia Wellnes 1:4 édesítő
  • mézeskalács fűszer
  • aszkorbinsav
  • 1 evőkanál pektin

Így készítsd!
 

  • Az előkészített almát a balzsamecettel és a vízzel a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük majd elindítjuk a cereal, kása programot. Érdemes előtte Juice funkcióval összeturmixolni a hozzávalókat.
  • Miután leáll a program, hozzá adunk 1 evőkanál pektint, 1 evőkanál DW 1:4 édesitőt (opcionális, ez csak egy támpont úgy mennyiségben, mint az édesítés módját tekintve) és az ízesítőket. Juice funkcióval összekeverjük. Ha sűrűbbre szeretnénk, több pektint kell hozzáadni.

További információk

Ettberger-Kersánszki Gabriella receptje
Recept nyomtatása Pin Recipe

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek