Sűrű almamártás, ami kiváló kiegészítője lehet húsoknak, de akár töltelékként is funkcionálhat egy ízletes palacsintában, vagy önmagában fogyasztva is igazi ínyencség.
percElőkészítési idő 10 minutes minutes
percFőzési idő 30 minutes minutes
Összesen 40 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1.8 liter
Hozzávalók
- 800 g alma hámozva, felkockázva
- 0,5 dl balzsamecet
- 5 dl víz
- 1 evőkanál Dia Wellnes 1:4 édesítő
- mézeskalács fűszer
- aszkorbinsav
- 1 evőkanál pektin
Így készítsd!
- Az előkészített almát a balzsamecettel és a vízzel a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük majd elindítjuk a cereal, kása programot. Érdemes előtte Juice funkcióval összeturmixolni a hozzávalókat.
- Miután leáll a program, hozzá adunk 1 evőkanál pektint, 1 evőkanál DW 1:4 édesitőt (opcionális, ez csak egy támpont úgy mennyiségben, mint az édesítés módját tekintve) és az ízesítőket. Juice funkcióval összekeverjük. Ha sűrűbbre szeretnénk, több pektint kell hozzáadni.
További információk
Ettberger-Kersánszki Gabriella receptje