Paradicsom, friss fűszerek, bazsalikom, rozmaring, oregánó. Ha valakit megkérdeznénk, mit készítene belőle, biztosan valamilyen olasz ételt említene. Mi egy ízletes, laktató paradicsomlevest főztünk.
percElőkészítési idő 10 minutes minutes
percFőzési idő 30 minutes minutes
Összesen 40 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1.8 liter
Hozzávalók
Leves
- 800 g paradicsom lehet konzerv, vagy friss
- 2 db vöröshagyma nagyobb fej
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál kókuszzsír
- friss fűszernövény ízlés szerint rozmaring, bazsalikom, oregánó
- 2 dl kókusztejszín vagy más növényi tejszínhelyettesítő
- víz vagy leves alaplé a maximum jelzésig
Feltét
- mozarella sajt vagy parmezán, opcionális
- bazsalikom
Így készítsd!
- A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és elindítjuk a krémleves programot.
- Miután elkészült 2 dl kókusztejszínt (bármilyen növényi "tejszín", totutej) adunk hozzá. Ezt a Juice programon össze lehet mixelni.
- A kész levest megszórhatjuk bazsalikommal, mozarella golyókkal gazdagíthatjuk.
További információk
Ettberger-Kersánszki Gabriella receptje