Go Back
+ servings
Nyomtatás

Olasz paradicsomleves

Paradicsom, friss fűszerek, bazsalikom, rozmaring, oregánó. Ha valakit megkérdeznénk, mit készítene belőle, biztosan valamilyen olasz ételt említene. Mi egy ízletes, laktató paradicsomlevest főztünk.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.8 liter

Alapanyagok

Leves

  • 800 g paradicsom lehet konzerv, vagy friss
  • 2 db vöröshagyma nagyobb fej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • friss fűszernövény ízlés szerint rozmaring, bazsalikom, oregánó
  • 2 dl kókusztejszín vagy más növényi tejszínhelyettesítő
  • víz vagy leves alaplé a maximum jelzésig

Feltét

  • mozarella sajt vagy parmezán, opcionális
  • bazsalikom

Így készítsd!

  1. A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és elindítjuk a krémleves programot.
  2. Miután elkészült 2 dl kókusztejszínt (bármilyen növényi "tejszín", totutej) adunk hozzá. Ezt a Juice programon össze lehet mixelni.
  3. A kész levest megszórhatjuk bazsalikommal, mozarella golyókkal gazdagíthatjuk.

Jegyzetek

Ettberger-Kersánszki Gabriella receptje