Előkészítés | 10 perc |
Pihentetés | 10-12 óra |
Mennyiség |
litere
|
Hozzávalók
- 1 liter kókusztej
- 1 evőkanál méz
- 2 evőkanál Gál kollagén peptid
- 2 teáskanál konjac liszt
- 0,5 db joghurt baktérium kapszula ha savanyúbbra szeretnénk használhatunk 1 egész kapszulát is
Hozzávalók
|
Elkészítés
- Először a kókusztejet készítjük el, majd leszűrjük,
- A tejet 42 fokra lehűtjük, hozzáadjuk a mézet, az 1 csapot tk. konjac lisztet, a kollagént és botmixerrel jól összekeverjük,
- Az oltóanyagot kevés vízben elkeverjük és hozzáöntjük a 42 fokos tejszínhez.
- A Vegital fermentáló tartályába öntjük,kiválasztjuk a joghurt programot és várunk amíg elkészül a finom joghurtunk.
- Ha hígnak találjuk,akkor a másik 1 csapott teáskanál konjac liszttel besűrítjük. 1 evőkanálnyi joghurttal jól kikeverjük, majd hozzáöntjük a többi joghurthoz, csomómentesre keverjük és csatos üvegbe kanalazzuk.
Megjegyzés
Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)