Go Back
+ servings
Nyomtatás

"Kókuszjoghurt"

Elkészítési idő 10 minutes
Összes idő 20 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1 litere

Alapanyagok

  • 1 liter kókusztej
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál Gál kollagén peptid
  • 2 teáskanál konjac liszt
  • 0,5 db joghurt baktérium kapszula ha savanyúbbra szeretnénk használhatunk 1 egész kapszulát is

Így készítsd!

  1. Először a kókusztejet készítjük el, majd leszűrjük,
  2. A tejet 42 fokra lehűtjük, hozzáadjuk a mézet, az 1 csapot tk. konjac lisztet, a kollagént és botmixerrel jól összekeverjük,
  3. Az oltóanyagot kevés vízben elkeverjük és hozzáöntjük a 42 fokos tejszínhez.
  4. A Vegital fermentáló tartályába öntjük,kiválasztjuk a joghurt programot és várunk amíg elkészül a finom joghurtunk.
  5. Ha hígnak találjuk,akkor a másik 1 csapott teáskanál konjac liszttel besűrítjük. 1 evőkanálnyi joghurttal jól kikeverjük, majd hozzáöntjük a többi joghurthoz, csomómentesre keverjük és csatos üvegbe kanalazzuk.
  6. Hűtőben tároljuk fogyasztásig. Tovább sűrűsödik a tárolás alatt.

Jegyzetek

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)