Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
liter
|
Hozzávalók
- 300 g karfiol
- 1 db sárgarépa közepes méretű
- 1 db fehér répa közepes méretű
- 1 szelet zellergumó vékony szelet
- 1 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál kacsazsír
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 dl csirkehús alaplé
- 2 dl kesudió ital
- 100 g ToTu krém exra
- víz a maximum jelzésig
Tálaláshoz
- bio citrom leve pár csepp
- só
- bors
- 2 evőkanál ToTu krém exra
- karfiol rózsa pár darab
- petrezselyemlevél
Hozzávalók
Tálaláshoz
|
Elkészítés
- A zöldségeket megpucoljuk, kisebb darabokra (kb. 1 cm) vágjuk a karfiolt apró rózsáira szedjük, megmossuk.
- A hagymát megtisztítjuk karikára vágjuk.
- Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítőbe rakjuk, felöntjük a csirkealaplével, a "kesudiótejjel", hozzáadjuk a ToTu krém extrát és annyi vizet adunk hozzá, hogy a maximum jelzésig érjen.
- Fűszerezzük ízlés szerint és elindítjuk a vegyes ital/ krémleves programot.
Megjegyzés
Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)