Gombakrémleves
Egy forró, sűrű tejszínes gombakrémleves - Finom, egyszerű és laktató.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter
Alapanyagok
- 300 g gomba
- 2 evőkanál kókuszolaj
- só ízlés szerint
- fehér bors ízlés szerint
- 1 fej vöröshagyma
- 4 evőkanál ToTu krém exra + 1 evőkanál a díszítéshez
- csirkehús alaplé vagy zöldség alaplé a minimum jelzésig
Díszítéshez
- 1 kis csokornyi petrezselyemlevél
- 10 szál snidling
- 4 db rókagomba szárított (opcionális)
- 1 maréknyi szeletelt gomba
Így készítsd!
-
A gombát megtisztítjuk, szeleteljük, a szárított gombát meleg vízbe áztatjuk félre rakjuk.
-
A vörös hagymát apróra vágjuk.
-
Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítőbe tesszük, feltöltjük az alaplével a minimum jelzésig. Hozzáadjuk a ToTu krém extrát, majd elindítjuk a vegyes ital/krémleves programot.
-
Ha szükséges ízesítjük (sóval,borssal).
-
Egy maréknyi gombát zsiradék nélkül lepirítunk. Tálaláskor a leves tetejére pirított gombát és apróra vágott snidlinget, petrezselyemlevelet szórunk, és ToTu krém extrával gazdagítva tálaljuk.
Jegyzetek
Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)