Go Back
+ servings
Print

Gombakrémleves

Egy forró, sűrű tejszínes gombakrémleves - Finom, egyszerű és laktató.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 1.3 liter

Ingredients

  • 300 g gomba
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • ízlés szerint
  • fehér bors ízlés szerint
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál ToTu krém exra + 1 evőkanál a díszítéshez
  • csirkehús alaplé vagy zöldség alaplé a minimum jelzésig

Díszítéshez

  • 1 kis csokornyi petrezselyemlevél
  • 10 szál snidling
  • 4 db rókagomba szárított (opcionális)
  • 1 maréknyi szeletelt gomba

Instructions

  • A gombát megtisztítjuk, szeleteljük, a szárított gombát meleg vízbe áztatjuk félre rakjuk.
  • A vörös hagymát apróra vágjuk.
  • Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítőbe tesszük, feltöltjük az alaplével a minimum jelzésig. Hozzáadjuk a ToTu krém extrát, majd elindítjuk a vegyes ital/krémleves programot.
  • Ha szükséges ízesítjük (sóval,borssal).
  • Egy maréknyi gombát zsiradék nélkül lepirítunk. Tálaláskor a leves tetejére pirított gombát és apróra vágott snidlinget, petrezselyemlevelet szórunk, és ToTu krém extrával gazdagítva tálaljuk.

Notes

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)