Ízletes, krémesen lágy, sűrű állagú növényi "joghurt"
percElőkészítési idő 10 minutes minutes
Összesen 18 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1 liter
Hozzávalók
- 1 liter kókuszos aranylen ital
- 1 evőkanál méz vagy Fig -m- Sweet édesítő ízlés szerint
- 2 evőkanál Gál kollagén peptid opcionális
- 0,33 db joghurt baktérium kapszula 1/3 kapszula
- 50 g kókuszzsír
- 1 teáskanál konjac liszt
- 1 teáskanál Gál glicin
- gránátalma ízlés szerint
Így készítsd!
- A kókuszos aranylen italt leszűrjük, majd 42 fokra lehűtjük.
- Hozzáadjuk a mézet, a kollagént és botmixerrel jól összekeverjük,
- Belekeverjük a vízben feloldott oltóanyagot.
- A Vegital fermentáló tartályába öntjük,kiválasztjuk a joghurt programot.
- Ha elkészült, 1 evőkanál "joghurtot",1 csapott teáskanál konjac lisztet, és 1 teáskanál Gál Glicint összekeverünk majd hozzáöntjük a többi "joghurthoz".
- Csomómentesre keverjük és csatos üvegbe kanalazzuk. Hűtőben tároljuk fogyasztásig, a tárolás alatt tovább sűrűsödik.
További információk
Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)