Gránátalmás joghurthelyettesítő

Gránátalmás joghurthelyettesítő

Ízletes, krémesen lágy, sűrű állagú növényi "joghurt"
Elkészítési idő 10 minutes
Összes idő 18 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1 liter

Alapanyagok

  • 1 liter kókuszos aranylen ital
  • 1 evőkanál méz vagy Fig -m- Sweet édesítő ízlés szerint
  • 2 evőkanál Gál kollagén peptid opcionális
  • 0,33 db joghurt baktérium kapszula 1/3 kapszula
  • 50 g kókuszzsír
  • 1 teáskanál konjac liszt
  • 1 teáskanál Gál glicin
  • gránátalma ízlés szerint

Így készítsd!

  1. A kókuszos aranylen italt leszűrjük, majd 42 fokra lehűtjük.
  2. Hozzáadjuk a mézet, a kollagént és botmixerrel jól összekeverjük,
  3. Belekeverjük a vízben feloldott oltóanyagot.
  4. A Vegital fermentáló tartályába öntjük,kiválasztjuk a joghurt programot.
  5. Ha elkészült, 1 evőkanál "joghurtot",1 csapott teáskanál konjac lisztet, és 1 teáskanál Gál Glicint összekeverünk majd hozzáöntjük a többi "joghurthoz".
  6. Csomómentesre keverjük és csatos üvegbe kanalazzuk. Hűtőben tároljuk fogyasztásig, a tárolás alatt tovább sűrűsödik.

Jegyzetek

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek