Go Back
+ servings
Print

Gránátalmás joghurthelyettesítő

Ízletes, krémesen lágy, sűrű állagú növényi "joghurt"
Prep Time 10 minutes
Total Time 18 minutes
Servings 1 liter

Ingredients

  • 1 liter kókuszos aranylen ital
  • 1 evőkanál méz vagy Fig -m- Sweet édesítő ízlés szerint
  • 2 evőkanál Gál kollagén peptid opcionális
  • 0,33 db joghurt baktérium kapszula 1/3 kapszula
  • 50 g kókuszzsír
  • 1 teáskanál konjac liszt
  • 1 teáskanál Gál glicin
  • gránátalma ízlés szerint

Instructions

  • A kókuszos aranylen italt leszűrjük, majd 42 fokra lehűtjük.
  • Hozzáadjuk a mézet, a kollagént és botmixerrel jól összekeverjük,
  • Belekeverjük a vízben feloldott oltóanyagot.
  • A Vegital fermentáló tartályába öntjük,kiválasztjuk a joghurt programot.
  • Ha elkészült, 1 evőkanál "joghurtot",1 csapott teáskanál konjac lisztet, és 1 teáskanál Gál Glicint összekeverünk majd hozzáöntjük a többi "joghurthoz".
  • Csomómentesre keverjük és csatos üvegbe kanalazzuk. Hűtőben tároljuk fogyasztásig, a tárolás alatt tovább sűrűsödik.

Notes

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)