Sajthelyettesítő krém kesudióból

Nagyon jó alternatíva, ha nem tudjuk mit kezdjünk a megmaradt szűrleménnyel. Zöld fűszerekkel, fokhagymával is ízesíthető. Nagyon finom mandulából is.
perc5 minutes
perc10 minutes
Összesen 15 minutes
Mennyiség/űrtartalom: 2

Hozzávalók
 

  • 1 adag kesudió ital szűrlemény 5-6 evőkanál
  • 1-2 evőkanál evőkanál inaktív élesztőpehely
  • 1 teáskanál hagymapor
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál sárgarépa granulátum (opcionális)
  • himalája só ízlés szerint
  • 1 evőkanál tahini
  • 1-2 evőkanál ghee
  • 1 evőkanál Paleolaj vagy extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál friss citromlé

Így készítsd!
 

  • Késes aprítóban az összes hozzávalót krémes állagúra turmixoljuk, ha szükséges után fűszerezzük.
  • Adhatunk hozzá magvakat,zöld fűszereket,ki mit szeret.
  • Tálkákba rakjuk, hűtőben tároljuk, pár napig eláll. Nagyon finom kence reggelire, vacsorára.

További információk

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)
Recept nyomtatása Pin Recipe

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek