Előkészítés | 45 perc |
Mennyiség |
fő
|
Hozzávalók
Szűzpecsenye
- 1 db szűzpecsenye
- 8 db bacon szalonna csík
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- fokhagymapor ízlés szerint
Máz
- 3 evőkanál baracklekvár
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 1 teáskanál házi chililekvár
Köret
- 2 db fehér húsú batáta
- 1 maréknyi kockázott bacon
- 2 teáskanál aszalvány paprika,gomba,paradicsom, stb.
Hozzávalók
Szűzpecsenye
Máz
Köret
|
Elkészítés
- A húst a fűszerekkel bedörzsöljük.
- A bacon szeleteket sorba rakjuk, ráhelyezzük a fűszerezett húst és feltekerjük.
- A pirítás/barnító programot elindítjuk, ha lejárt, a húst megfordítjuk és a programot újra indítjuk.
- A máz hozzávalóit összekeverjük és a pirult hústekercsre öntjük, majd tovább pírijuk a barnító programmal, félidőben a tekercset megfordítjuk.
- Ha kész, tálba rakjuk, lefedjük (pihentetjük) amíg a köret elkészül.
- A batátát megtisztítjuk vékony és karikára vágjuk. Edénybe rakjuk és annyi vizet öntünk rá,hogy éppen ellepje.
- Bekapcsoljuk a gőzölés programot és körülbelül 15 perc múlva leszűrjük
- A maréknyi bacont az edénybe rakjuk elindítjuk a pirítás/barnítás programot. 1-2 percig pírijuk majd a leszűrt batátát ráöntjük és lepirítjuk.
- A félrerakott szűzérmét visszarakjuk a batáta mellé ráöntjük a mártást is a húsra. Melegen tálaljuk.
Megjegyzés
Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)
Kívácsi vagy milyen szuper készülékek kaphatóak még a Vegitalnál? Kattins IDE!