Előkészítés | 5 perc |
Program idő/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
liter
|
Hozzávalók
Kókusztej
- 108 g kókuszreszelék 3 AP
- 1,5 evőkanál Paleolaj vagy kókuszzsír
- 0,5 teáskanál himalája só
- 1 teáskanál 7x NoCarb Eritrit-Stevia Édesítő
- víz a maximum jelzésig
Kókuszgolyó
- 1 adag kókusztej szűrlemény
- 100 g olvasztott ghee vagy kókuszolaj
- 2 evőkanál 7x NoCarb Eritrit-Stevia Édesítő
- 2 teáskanál vanília aroma vagy már alapból vaníliás kókusztejet készítünk vaníliarúd használatával
- 50 g kókuszreszelék plusz a golyók hempergetéséhez
Hozzávalók
Kókusztej
Kókuszgolyó
|
Elkészítés
Kókusztej
- Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét.
- Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain"
- A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
Kókuszgolyó
- Az összes hozzávalót összekeverjük, majd hűtőbe rakjuk egy kis időre.
- Golyókat formázzunk és kókuszreszelékbe forgatjuk.
- Hűtőszekrényben tároljuk fogyasztásig.
Megjegyzés
Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)
Kíváncsi vagy mivel főztük a kókusztejet? Kattints IDE!