Zserbó ital

Zserbó ital

Ízletes desszert ital, ami a zserbó ízvilágát hozza. Csokis-diós-sárgabarackos, ki tudna neki ellenállni. Mi biztosan nem. Forrón az igazi, de hidegen is nagyon finom.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l

Alapanyagok

  • 100 g dió
  • 36 g kókuszreszelék
  • 2 evőkanál eritrit
  • 0,5 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál Olajessimo
  • 4 evőkanál sárgabaracklekvár vagy 200 g apróra vágott sárgabarack
  • 50 g étcsokoládé (utólag turmixoljuk a kész italhoz)
  • víz a maximum jelzésig

Így készítsd!

  1. Az összetevőket a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük a lekvár és a csoki kivételével. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
  2. Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain".
  3. Először főzünk egy finom dió italt. Ha kész, leszűrjük. A még meleg italhoz turmixoljuk a csokoládét és a lekvárt a Fruit Juice vagy Blend funkcióval. Szerintünk nagyon hasonlít a zserbóra.
  4. Ízesíthetjük eritrittel, csokival…
  5. A szűrleményből isteni süti, muffin, desszert készíthető.

Jegyzetek

Te is szeretnél ilyen finom tejpótlót főzni? Kattints IDE!

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek