„Zabtejszín”

A "zabtejszín" alapja a bio zab , amely az egyik legmagasabb fehérjetartalmú gabona. Az elkészült tejszínhelyettesítő sűrű, natúr ízű, kiválóan alkalmas, levesek, szószok ízesítésére, valamint növényi "joghurt" alapnak.
perc10 minutes
perc35 minutes
Összesen 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1.3 liter

Hozzávalók
 

  • 105 g bio zab
  • 36 g kókuszreszelék Ha főzéshez, habaráshoz készül a "tejszín" akár el is hagyhatjuk, viszont így az elkészült eredmény kicsit nyákosabb lesz.
  • 50 g kókuszzsír
  • 1 evőkanál kollagén peptid elhagyható, állati eredetű, vegetáriánusoknak/vegánoknak nem javasoljuk.
  • 1 g himalája só
  • víz a minimum jelzésig

Így készítsd!
 

  • Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
  • Program: "kása", "sűrítők", "cereal"
  • A program lejárta után a kész tejszínt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.

További információk

Te is szeretnél ilyen finom tejszínhelyettesítőt főzni? Kattints IDE!
Recept nyomtatása Pin Recipe

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek