Téli erdő varázsa vegán „sajt”torta

Téli erdő varázsa vegán "sajt"torta

Téli receptversenyünkre érkezett ez a szuper alkotás, ami egy sütés nélküli desszert különlegesség.
Mennyiség/űrtartalom 4 db muffin formához

Alapanyagok

"Sajt"torta alap

  • 20 g cukormentes keksz házi készítésű
  • 15 g kókuszreszelék-mandula vegyesen
  • 5 g eritrit
  • 15 g napraforgómagvaj házi készítésű
  • 1-2 evőkanál kókuszos "zabtej" recept lejjebb található

"Sajt"torta krém

  • 90 g tofu Toffini natúr bio tofu
  • 50 g vaníliás "joghurt" recept lejjebb található
  • poreritrit ízlés szerint
  • 0,5 db bio citrom leve
  • pár csepp vanília aroma
  • 0,5 dl kókuszos "zabtej"
  • 1 kávéskanál agar-agar

Kókuszos "zabtej" -1,3 literes géphez

Vaníliás vegán "joghurt" -"tejszín" alap -1,3 literes géphez

  • 30 g kesudió
  • 55 g köles
  • 1 evőkanál zabpehely
  • csipetnyi
  • eritrit ízlés szerint
  • 1 kupak vanília aroma
  • 5 g vaníliás pudingpor
  • víz

Vaníliás vegán "joghurt"- a joghurt összetevőinek arányát nem szükséges átváltani

  • 1 liter "tejszín"
  • 1 kávéskanál agar-agar
  • 1 evőkanál barnacukor
  • 0,33 db joghurt baktérium kultúra 1/3 kapszula

Így készítsd!

"Sajt"torta alap elkészítése

  1. Aprítógépben összedaráltam lisztszerűvé a kekszet, magvakat, az eritritet, majd hozzádtam a napraforgómag vajat, és azt is beledolgoztam. Annyi tejet adtam hozzá, hogy formázható massza legyen.
  2. 4 db szilikonos muffin formába vágtam 4 hosszú csík sütőpapírt, hogy majd ki lehessen emelni a kész süteményt. Hűtőbe tettem.

"Sajt"torta krém elkészítése

  1. A tofut, a joghurtot, az eritritet, a citrom levet és a vaníliát krémesítettem aprítóban. A tejet felforraltam az agar agarral, 2 percig forraltam, majd hozzákevertem a tofus krémhez, és gyorsan a alapra egyengettem, majd visszatettem dermedni.
  2. Kb. 3 óra múlva a sütőpapírral szépen kiemeltem a formából. A tetejére házi csipkebogyólekvár, azaz hecsedli került. Csokoládé forgácsokkal és csipkebogyóval tálaltam.

Kókuszos "zabtej"

  1. Az alapanyagokat a Vegital növényi italkészítőbe tettem, majd megfőztem. A kész italt kétszer szűrtem.

Vaníliás vegán "joghurt" -"tejszín" alap

  1. A "tejszínt" megfőztem a Vegital növényi italkészítőben, majd leszűrtem. Kb. 1 decit kivettem belőle, és egy kk agar agar-ral felfőztem, majd hozzáöntöttem a többihez.

Vaníliás vegán "joghurt"

  1. A "joghurt" alapot 42 fokosra hűtöttem. Tettem bele 1 evőkanál barnacukrot, egy evőkanál vízben elkevert 1/3 joghurtkultúrát és a fermentálón joghurt programot indítottam, 13 órát ment.

Jegyzetek

N. Gréta receptje-téli receptverseny első helyezett.

Te is szeretnél ilyen finom desszertet készíteni? Kattints IDE!

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek