Téli erdő varázsa vegán "sajt"torta
Téli receptversenyünkre érkezett ez a szuper alkotás, ami egy sütés nélküli desszert különlegesség.
Mennyiség/űrtartalom 4 db muffin formához
Alapanyagok
"Sajt"torta alap
- 20 g cukormentes keksz házi készítésű
- 15 g kókuszreszelék-mandula vegyesen
- 5 g eritrit
- 15 g napraforgómagvaj házi készítésű
- 1-2 evőkanál kókuszos "zabtej" recept lejjebb található
"Sajt"torta krém
- 90 g tofu Toffini natúr bio tofu
- 50 g vaníliás "joghurt" recept lejjebb található
- poreritrit ízlés szerint
- 0,5 db bio citrom leve
- pár csepp vanília aroma
- 0,5 dl kókuszos "zabtej"
- 1 kávéskanál agar-agar
Kókuszos "zabtej" -1,3 literes géphez
- 25 g zabpehely
- 15 g kókuszreszelék
- 5 g kesudió
- 1 evőkanál eritrit
- csipetnyi só
- víz a maximum jelzésig
Vaníliás vegán "joghurt" -"tejszín" alap -1,3 literes géphez
- 30 g kesudió
- 55 g köles
- 1 evőkanál zabpehely
- csipetnyi só
- eritrit ízlés szerint
- 1 kupak vanília aroma
- 5 g vaníliás pudingpor
- víz
Vaníliás vegán "joghurt"- a joghurt összetevőinek arányát nem szükséges átváltani
- 1 liter "tejszín"
- 1 kávéskanál agar-agar
- 1 evőkanál barnacukor
- 0,33 db joghurt baktérium kultúra 1/3 kapszula
Így készítsd!
"Sajt"torta alap elkészítése
-
Aprítógépben összedaráltam lisztszerűvé a kekszet, magvakat, az eritritet, majd hozzádtam a napraforgómag vajat, és azt is beledolgoztam. Annyi tejet adtam hozzá, hogy formázható massza legyen.
-
4 db szilikonos muffin formába vágtam 4 hosszú csík sütőpapírt, hogy majd ki lehessen emelni a kész süteményt. Hűtőbe tettem.
"Sajt"torta krém elkészítése
-
A tofut, a joghurtot, az eritritet, a citrom levet és a vaníliát krémesítettem aprítóban. A tejet felforraltam az agar agarral, 2 percig forraltam, majd hozzákevertem a tofus krémhez, és gyorsan a alapra egyengettem, majd visszatettem dermedni.
-
Kb. 3 óra múlva a sütőpapírral szépen kiemeltem a formából. A tetejére házi csipkebogyólekvár, azaz hecsedli került. Csokoládé forgácsokkal és csipkebogyóval tálaltam.
Kókuszos "zabtej"
-
Az alapanyagokat a Vegital növényi italkészítőbe tettem, majd megfőztem. A kész italt kétszer szűrtem.
Vaníliás vegán "joghurt" -"tejszín" alap
-
A "tejszínt" megfőztem a Vegital növényi italkészítőben, majd leszűrtem. Kb. 1 decit kivettem belőle, és egy kk agar agar-ral felfőztem, majd hozzáöntöttem a többihez.
Vaníliás vegán "joghurt"
-
A "joghurt" alapot 42 fokosra hűtöttem. Tettem bele 1 evőkanál barnacukrot, egy evőkanál vízben elkevert 1/3 joghurtkultúrát és a fermentálón joghurt programot indítottam, 13 órát ment.
Jegyzetek
N. Gréta receptje-téli receptverseny első helyezett.
Te is szeretnél ilyen finom desszertet készíteni? Kattints IDE!