Natúr szója ital
A szója ital nagy népszerűségnek örvend. Amellett, hogy igen ízletes, a belőle főzött tejhelyettesítő nagyon jól habosítható is.
Fogyasztása azonban mértékkel javasolt magas ösztrogén tartalma miatt. A szója az egyetlen növényi termés, ami tartalmazza az összes esszenciális aminosavat, a fehérjék azon építőköveit, amelyeket szervezetünk nem állít elő, így azokat táplálkozás útján kell a szervezetbe juttatni.
Ha szója”tejet” készítünk, fontos, hogy bio minősítésű szójababot válasszunk alapanyagul és hetente legfeljebb egy-két alkalommal éljünk vele, de semmiképpen ne rendszeresen fogyasszuk.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter
Alapanyagok
- 50 g szójabab bio
- 20 g eritrit
- 20 ml Olajessimo
- 1 cm vaníliarúd
- 1 g himalája só (fél mokkáskanál)
- víz a maximum jelzésig
Így készítsd!
-
Az összes hozzávalót Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
-
Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain"
-
A program lejárta után a kész italt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
-
A szójatej szűrleménye sütemény készítésére nem alkalmas, de azért ezt az alapanyagot is fel tudjuk használni, például szójababkrém készítéséhez.
Jegyzetek
Te is szeretnél ilyen finom tejpótlót főzni? Kattints IDE!