Sűrített kesutej

Sűrített kesutej

A kesudióból készült sűrített „tej” gazdag és krémes állagú alternatíva lehet kávéhoz, desszertekhez, süteményekhez és ízével további dimenziót ad az ételeknek és az italoknak.
Elkészítési idő 2 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 32 minutes
Mennyiség/űrtartalom 2 dl

Alapanyagok

  • 400 ml kesuital
  • 140 g cukor

Így készítsd!

  1. A tejpótlót egy fazékba öntjük és hozzá adjuk a cukrot is. Alaposan elkeverjük.
  2. Elkezdjük melegíteni és gyakori kevergetés mellett gyöngyözve főzzük körülbelül 30 percig.
  3. Ha besűrűsödött, akkor hőálló üvegbe töltjük és hagyjuk kihűlni.
  4. Hűtőben tárolva még tovább sűrűsödhet és hetekig eláll.

Jegyzetek

Ebből a sűrített kesutejből nagyon finom vegán raffaello golyó készíthető: https://tejmentesreceptek.hu/recept/raffaello-golyo/

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek