Sűrített kesutej
A kesudióból készült sűrített „tej” gazdag és krémes állagú alternatíva lehet kávéhoz, desszertekhez, süteményekhez és ízével további dimenziót ad az ételeknek és az italoknak.
Elkészítési idő 2 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 32 minutes
Mennyiség/űrtartalom 2 dl
Alapanyagok
- 400 ml kesuital
- 140 g cukor
Így készítsd!
-
A tejpótlót egy fazékba öntjük és hozzá adjuk a cukrot is. Alaposan elkeverjük.
-
Elkezdjük melegíteni és gyakori kevergetés mellett gyöngyözve főzzük körülbelül 30 percig.
-
Ha besűrűsödött, akkor hőálló üvegbe töltjük és hagyjuk kihűlni.
-
Hűtőben tárolva még tovább sűrűsödhet és hetekig eláll.
Jegyzetek
Ebből a sűrített kesutejből nagyon finom vegán raffaello golyó készíthető: https://tejmentesreceptek.hu/recept/raffaello-golyo/