Rókagomba krémleves parmezánnal és sonkával

Rókagomba krémleves parmezánnal és sonkával

Nagyon finom, intenzíven gombás, kellemesen krémes leves mely bármely ebédnél megállja a helyét.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter

Alapanyagok

  • 150 g rókagomba
  • 250 g fehér batáta
  • 1 db vöröshagyma közepes fej
  • 2 evőkanál ghee tisztított vaj
  • himalája só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • víz maximum jelzésig
  • 100 g totu krém extra

Feltét

  • 2 evőkanál parmezán frissen reszelve
  • 100 g érlelt sonka csíkokra vágva
  • petrezselyemlevél apróra vágva

Így készítsd!

  1. A rókagombát megmossuk,lecsepegtetjük.
  2. A batátát meghámozzuk és körülbelül 1x1 cm darabokra vágjuk.
  3. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk.
  4. A leves hozzávalóit a Totu krém extra kivételével a Vegital növényi italkészítő gép tartályába rakjuk és felöntjük a maximum jelzésig.
  5. Elindítjuk a Cream Soup, Krémleves programot
  6. Ha lejárt a program kiveszünk egy picit a levesből és elkeverjük benne a Totu krém extrát, a reszelt parmezánt, majd vissza öntjük a gép tartályába. Elindítjuk Juice programot.
  7. Tálaláskor a forró levest megszórjuk a sonkával,aprított petrezselyemmel.

Jegyzetek

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)

Te is szeretnél ilyen finom levest főzni? Kattints IDE!

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek