Rókagomba krémleves parmezánnal és sonkával
Nagyon finom, intenzíven gombás, kellemesen krémes leves mely bármely ebédnél megállja a helyét.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter
Alapanyagok
- 150 g rókagomba
- 250 g fehér batáta
- 1 db vöröshagyma közepes fej
- 2 evőkanál ghee tisztított vaj
- himalája só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- víz maximum jelzésig
- 100 g totu krém extra
Feltét
- 2 evőkanál parmezán frissen reszelve
- 100 g érlelt sonka csíkokra vágva
- petrezselyemlevél apróra vágva
Így készítsd!
-
A rókagombát megmossuk,lecsepegtetjük.
-
A batátát meghámozzuk és körülbelül 1x1 cm darabokra vágjuk.
-
A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk.
-
A leves hozzávalóit a Totu krém extra kivételével a Vegital növényi italkészítő gép tartályába rakjuk és felöntjük a maximum jelzésig.
-
Elindítjuk a Cream Soup, Krémleves programot
-
Ha lejárt a program kiveszünk egy picit a levesből és elkeverjük benne a Totu krém extrát, a reszelt parmezánt, majd vissza öntjük a gép tartályába. Elindítjuk Juice programot.
-
Tálaláskor a forró levest megszórjuk a sonkával,aprított petrezselyemmel.
Jegyzetek
Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)
Te is szeretnél ilyen finom levest főzni? Kattints IDE!