A tejszínhelyettesítő hasonló módon készül, mint a tejhelyettesítő ital. A lényegesebb eltérés a magasabb szárazanyag és/vagy kevesebb folyadék, magasabb zsírtartalom.
A rizsből készült tejszínhelyettesítő natúr ízvilágú, sűrű. Ugyanúgy használható, mint bármelyik főző tejszín, valamint további fermentálással isteni "joghurt" készíthető belőle.
percElőkészítési idő 10 minutes minutes
percFőzési idő 35 minutes minutes
Összesen 45 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1.3 liter
Hozzávalók
- 105 g rizs
- 36 g kókuszreszelék Ha főzéshez, habaráshoz készül a "tejszín" akár el is hagyhatjuk, viszont így az elkészült eredmény kicsit nyákosabb lesz.
- 50 g kókuszzsír
- 1 evőkanál kollagén peptid elhagyható, állati eredetű, vegetáriánusoknak/vegánoknak nem javasoljuk.
- 1 g himalája só
- víz a minimum jelzésig
Így készítsd!
- Az összes hozzávalót Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
- Program: "kása", "sűrítők", "cereal"
- A program lejárta után a kész tejszínt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
További információk
Te is szeretnél ilyen finom tejszínhelyettesítőt főzni? Kattints IDE!

