Vegán rakott zsemle-lusta máglyarakás
Recept nyomtatása
Máglyarakásra emlékeztető ízvilágú desszert különlegesség, ami téli receptversenyünk díjazottjai között szerepel.
Mennyiség
4
Mennyiség
4
Vegán rakott zsemle-lusta máglyarakás
Recept nyomtatása
Máglyarakásra emlékeztető ízvilágú desszert különlegesség, ami téli receptversenyünk díjazottjai között szerepel.
Mennyiség
4
Mennyiség
4
Hozzávalók
Mennyiség:
Elkészítés
  1. A reggelihez lefőzött almás “tejből” szűrés nélkül 6 decilitert forrón ráöntöttem 5 darab feldarabolt zsemlére (nálam Szafi free* zsemlék voltak) és 3 darab feldarabolt Szafi free medjol datolyára, majd összekevertem.
  2. 3 deci “tejet” szintén forrón szűrés nélkül turmixgépbe öntöttem és tettem hozzá 30 gramm Szafi free vaníliás zabpudingot (nem tettem hozzá plusz édesítést, elég édes volt az almás tej). Főzni nem kellett, szinte azonnal besűrűsödött, hisz nagyon forró volt a “tej”.
  3. A zsemlés keverékhez kevertem a pudingosat, majd ennek a felét olajsprayvel kifújt tepsibe halmoztam.
  4. Reszeltem rá 2 db almát, szórtam rá egy kevés fahéjat és kókuszvirág cukrot, megkentem Szafi free kajszibarack-szőlő lekvárral, majd két 2 marék darált dióval hintettem meg és annyi Szafi free zsírszegényt kakaóport szórtam a tetejére, ami ellepte.
  5. Erre halmoztam a maradék zsemlés-pudingos keveréket. 170 fokon 30 percig sütöttem alsó-felső programon.
Megjegyzés

K.-H. Petra receptje, téli receptverseny második helyezett

Kíváncsi vagy milyen készüléket használunk a tejpótlók és szűrlemény készítéséhez? Kattints IDE!

*Szafi zsemle receptét itt találod:

Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett zsemle, bagett, kenyér és kifli (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, vegán, élesztőmentesen is elkészíthető)