Szicíliai pisztáciatorta házi mogyorókrémmel
Recept nyomtatása
Isteni desszert, amit tökéletes alternatívája a szűrlemény felhasználásának. Fő alkotója a pisztácia. A torta eredetét tekinve azért ezt a nevet viseli, mert Szicília az egyetlen olyan olasz régió, amely a pisztácia termesztésével foglalkozik.
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 20 perc
Program idő/főzés
1 óra
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 20 perc
Program idő/főzés
1 óra
Szicíliai pisztáciatorta házi mogyorókrémmel
Recept nyomtatása
Isteni desszert, amit tökéletes alternatívája a szűrlemény felhasználásának. Fő alkotója a pisztácia. A torta eredetét tekinve azért ezt a nevet viseli, mert Szicília az egyetlen olyan olasz régió, amely a pisztácia termesztésével foglalkozik.
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 20 perc
Program idő/főzés
1 óra
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 20 perc
Program idő/főzés
1 óra
Hozzávalók
Mogyoró ital összetevői:
Torta összetevői:
Mennyiség: l
Elkészítés
  1. A mogyoró ital hozzávalóit a Vegital növényi italékészítő tartályába tesszük és elindítjuk a Soymilk/Száraz mag/Dry bean programot.
  2. A kész italt leszűrjük.
  3. Keverjük habosra a tojássárgáját a cukorral, tegyük bele a mogyoró italt, majd a liszttel összekevert sütőport.
  4. Dolgozzuk bele a szobahőmérsékletű vajat.
  5. Adjuk hozzá a darált pisztáciát, a szűrleményt, a reszelt citromhéjat és egy csipet sót, majd végül forgassuk bele a habosra vert tojásfehérjét.
  6. Öntsük egy kivajazott tortaformába (21 cm átmérőjű kapcsos forma) és süssük 180°C-ra előmelegített sütőben 30 percet.
  7. A kihűlt tortát megkenhetjük mogyorókrémmel, bevonhatjuk csokimázzal. A legvégén szórjunk rá aprított pisztáciát.
Megjegyzés

D. Alexandra receptje