Répatorta szűrleményből
Recept nyomtatása
Egyszerű kevert sütemény, ami ínycsiklandó és illatos. A répa és a fahéj különleges aromával gazdagítja. Tökéletes befejezése egy finom ebédnek, vagy pompás nassolnivaló a délutáni teához, kávéhoz.
Mennyiség Előkészítés
4 15 perc
Program idő/főzés
40 perc
Mennyiség Előkészítés
4 15 perc
Program idő/főzés
40 perc
Répatorta szűrleményből
Recept nyomtatása
Egyszerű kevert sütemény, ami ínycsiklandó és illatos. A répa és a fahéj különleges aromával gazdagítja. Tökéletes befejezése egy finom ebédnek, vagy pompás nassolnivaló a délutáni teához, kávéhoz.
Mennyiség Előkészítés
4 15 perc
Program idő/főzés
40 perc
Mennyiség Előkészítés
4 15 perc
Program idő/főzés
40 perc
Hozzávalók
Mennyiség:
Elkészítés
  1. 2 db nagy sárgarépát lereszelünk apróra.
  2. 4 egész tojást, egy citrom levét, 2 teáskanál édesítőt, és az 1 dl olvasztott zsírt összekeverjük egy tálban.
  3. A száraz hozzávalókat, a zabpelyhet, a tönkölybúzalisztet, a szűrleményt, sütőport és ízesítőket is elegyítjük, majd a nedves összetevőkhöz adjuk.
  4. Kizsírozott, lisztezett tortaformában 180 fokon tűpróbáig sütjük, körülbelül 40 perc alatt.
  5. Ömagában is fogyaszthatjuk megszórva poreritrittel, de tetejére készíthetünk vaníliás pudingot is, vagy megkenhetjük lekvárral. A torta tésztáját ízlés szerint gazdagíthatjuk magvakkal, dióval, mazsolával, aszalt gyümölcsökkel.
Megjegyzés

S. Ilona receptje