“Mungóbabtej”- desszert ital
Recept nyomtatása
A mungóbab főként ázsiai területeken közkedvelt alapanyag, ahol desszertként és egytálételként fogyasztják. Könnyen emészthető hüvelyesek közé tartozik, fehérjetartalma kiemelkedő, de gazdag vitaminokban- és ásványi anyagokban is. A desszert vonalat követve készítettük el ezt a mungóbab italt, ami nagyon krémes és hihetetlenül jól habosítható.
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés
35 perc
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés
35 perc
“Mungóbabtej”- desszert ital
Recept nyomtatása
A mungóbab főként ázsiai területeken közkedvelt alapanyag, ahol desszertként és egytálételként fogyasztják. Könnyen emészthető hüvelyesek közé tartozik, fehérjetartalma kiemelkedő, de gazdag vitaminokban- és ásványi anyagokban is. A desszert vonalat követve készítettük el ezt a mungóbab italt, ami nagyon krémes és hihetetlenül jól habosítható.
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés
35 perc
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés
35 perc
Hozzávalók
Mennyiség: l
Elkészítés
  1. A mungóbabot éjszakára beáztatjuk, így szépen megdagad és meg is puhul.
  2. Az ázatólevet leöntjük a babról, majd a többi hozzávalóval együtt a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
  3. Összeturmixoljuk a Blend vagy a Fruit juice funkcióval, majd elindítjuk a Smooth soup vagy a five grain programot.
  4. A program lejárta után a kész italt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  5. Az ital tovább gazdagítható fűszerekkel, csokoládéval. Ahogy hűl, tovább sűrűsödik.