Mini kuglóf
Recept nyomtatása
Őszi receptversenyünkre érkezett ez a tejmentes kuglóf recept. Gyorsan elkészíthető desszert, ami az ünnepi asztalon is megállja a helyét.
Mennyiség Előkészítés
1,8 l 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
25 perc 20 perc sütés
Mennyiség Előkészítés
1,8 l 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
25 perc 20 perc sütés
Mini kuglóf
Recept nyomtatása
Őszi receptversenyünkre érkezett ez a tejmentes kuglóf recept. Gyorsan elkészíthető desszert, ami az ünnepi asztalon is megállja a helyét.
Mennyiség Előkészítés
1,8 l 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
25 perc 20 perc sütés
Mennyiség Előkészítés
1,8 l 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
25 perc 20 perc sütés
Hozzávalók
Birsalma püré
Kuglóf
Mennyiség: l
Elkészítés
Püré elkészítése:
  1. A Vegital növényi italkészítőben főzünk egy birsalma pürét. A püré hozzávalóit a tartályba tesszük. Először elindítjuk a Fruit Juice programot, majd készre főzzük a Corn juice/vagy a Baby food programmal.
Kuglóf elkészítése
  1. A birsalma püréből kimérünk 200 g-ot, majd hozzákeverünk 60 g mazsolát és félre tesszük.
  2. 3 egész tojást, 200 g cukrot, 200 g növényi margarint, 1 vaníliás cukrot, 260 g lisztet és 5 g sütőport összekeverünk. Hozzáadjuk az őrölt fahéjat és őrölt szegfűszeget, 1 citrom reszelt héját, a rumaromát és 2 kanál csokicseppet.
  3. Végül az előkészített mazsolás birsalma pürét a keverékbe dolgozzuk.
  4. Mini szilikon muffinformákba töltjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Amikor kihűlt kivesszük a formából és porcukorral/vagy poreritrittel megszórjuk.
Megjegyzés

K. R. orsolya recepteje-Őszi receptverseny