Medvehagyma krémleves
Recept nyomtatása
Fantasztikus tavaszi alapanyag a medvehagyma. Jellegzetes, fokhagymára emlékeztető illata árulja el ezt a főként erdeinkben fellelhető csodanövényt. Páratlan, friss íze mellett rengeteg egészségre gyakorolt jótékony hatással is bír. Ezúttal egy finom leves készült belőle.
Mennyiség Előkészítés
1,8 l 5 perc
Program idő/főzés
30 perc
Mennyiség Előkészítés
1,8 l 5 perc
Program idő/főzés
30 perc
Medvehagyma krémleves
Recept nyomtatása
Fantasztikus tavaszi alapanyag a medvehagyma. Jellegzetes, fokhagymára emlékeztető illata árulja el ezt a főként erdeinkben fellelhető csodanövényt. Páratlan, friss íze mellett rengeteg egészségre gyakorolt jótékony hatással is bír. Ezúttal egy finom leves készült belőle.
Mennyiség Előkészítés
1,8 l 5 perc
Program idő/főzés
30 perc
Mennyiség Előkészítés
1,8 l 5 perc
Program idő/főzés
30 perc
Hozzávalók
Mennyiség: l
Elkészítés
  1. A leves összetevőit a Vegital növényi italkészítőbe tesszük, majd megnyomjuk a Fruit Juice/Nyers italok gombot.
  2. Ha lejárt a turmix, elindítjuk a Smooth soup/Krémleves programot.
  3. A kész levest tálalhatjuk levesbetéttel, levesgyönggyel, pirított magokkal.
  4. Fontos! Ha nem termelőtől, vagy üzletből szerezzük be a medvehagymát, hanem magunk szedjük az erdőben, nagyon oda kell figyelni! A medvehagyma levele megtévesztően hasonlít a gyöngyvirágéra, ami viszont mérgező. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, mindenképpen kérjük szakértő segítségét.
Megjegyzés

H.V. Zsófia receptje