“Kókuszjoghurt”
Recept nyomtatása
Mennyiség Előkészítés
1 litere 10 perc
Pihentetés
10-12 óra
Mennyiség Előkészítés
1 litere 10 perc
Pihentetés
10-12 óra
“Kókuszjoghurt”
Recept nyomtatása
Mennyiség Előkészítés
1 litere 10 perc
Pihentetés
10-12 óra
Mennyiség Előkészítés
1 litere 10 perc
Pihentetés
10-12 óra
Hozzávalók
Mennyiség: litere
Elkészítés
  1. Először a kókusztejet készítjük el, majd leszűrjük,
  2. A tejet 42 fokra lehűtjük, hozzáadjuk a mézet, az 1 csapot tk. konjac lisztet, a kollagént és botmixerrel jól összekeverjük,
  3. Az oltóanyagot kevés vízben elkeverjük és hozzáöntjük a 42 fokos tejszínhez.
  4. A Vegital fermentáló tartályába öntjük,kiválasztjuk a joghurt programot és várunk amíg elkészül a finom joghurtunk.
  5. Ha hígnak találjuk,akkor a másik 1 csapott teáskanál konjac liszttel besűrítjük. 1 evőkanálnyi joghurttal jól kikeverjük, majd hozzáöntjük a többi joghurthoz, csomómentesre keverjük és csatos üvegbe kanalazzuk.
  6. Hűtőben tároljuk fogyasztásig. Tovább sűrűsödik a tárolás alatt.
Megjegyzés

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)