A mandula ital összevetőit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és elindítjuk a Soymilk/Száraz mag programot.
Miután elkészült a mandula ital, leszűrjük és kihűlés után teszünk bele 2 kiskanál vaníliás cukrot, 2 evőkanál cukrot, 1 púpos kiskanál konjak lisztet. Ezt juice programon összekeverjük.
Hozzá adjuk a pici vízben feloldott joghurt kultúrát, majd a fermentáló tartályába öntjük és 12 órára állítjuk joghurt programon.
A torta aljára a kekszet aprítóban ledaráljuk és az olvasztott növényi margarinnal együtt belenyomkodjuk a tortaformába.
A “joghurthoz” ízlés szerint tehetünk még édesítőt. Hozzáadunk 1 citrom levét és héját és 3 kiskanál konjak lisztet.
A “joghurtos” krémet kekszes alapra öntjük, tehetünk bele friss gyümölcsöt. 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedésig.
Megjegyzés
Sz. J . Anikó receptje-nyári receptverseny
Te is szeretnél ilyen finom joghurt tortát készíteni? Kattints IDE!