“Joghurt” torta
Recept nyomtatása
Sütés nélküli, könnyű “joghurtos” desszert, ami “mandulatejből” készült.
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
30 perc 12 óra
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
30 perc 12 óra
“Joghurt” torta
Recept nyomtatása
Sütés nélküli, könnyű “joghurtos” desszert, ami “mandulatejből” készült.
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
30 perc 12 óra
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
30 perc 12 óra
Hozzávalók
Mandula ital hozzávalói:
A torta további összetevői:
Mennyiség: l
Elkészítés
  1. A mandula ital összevetőit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és elindítjuk a Soymilk/Száraz mag programot.
  2. Miután elkészült a mandula ital, leszűrjük és kihűlés után teszünk bele 2 kiskanál vaníliás cukrot, 2 evőkanál cukrot, 1 púpos kiskanál konjak lisztet. Ezt juice programon összekeverjük.
  3. Hozzá adjuk a pici vízben feloldott joghurt kultúrát, majd a fermentáló tartályába öntjük és 12 órára állítjuk joghurt programon.
  4. A torta aljára a kekszet aprítóban ledaráljuk és az olvasztott növényi margarinnal együtt belenyomkodjuk a tortaformába.
  5. A “joghurthoz” ízlés szerint tehetünk még édesítőt. Hozzáadunk 1 citrom levét és héját és 3 kiskanál konjak lisztet. A “joghurtos” krémet kekszes alapra öntjük, tehetünk bele friss gyümölcsöt. 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedésig.
Megjegyzés

Sz. J . Anikó receptje-nyári receptverseny

Te is szeretnél ilyen finom joghurt tortát készíteni? Kattints IDE!