Gyümölcsös chia puding
Recept nyomtatása
Ez a desszert különlegesség nemcsak az ízlelőbimbóinknak, hanem szemünknek is kedves páratlan színeivel. Isteni napindító reggeli, de a nap zárásaként is megállja a helyét.
Mennyiség Előkészítés
2 15 perc
Pihentetés
3 óra
Mennyiség Előkészítés
2 15 perc
Pihentetés
3 óra
Gyümölcsös chia puding
Recept nyomtatása
Ez a desszert különlegesség nemcsak az ízlelőbimbóinknak, hanem szemünknek is kedves páratlan színeivel. Isteni napindító reggeli, de a nap zárásaként is megállja a helyét.
Mennyiség Előkészítés
2 15 perc
Pihentetés
3 óra
Mennyiség Előkészítés
2 15 perc
Pihentetés
3 óra
Hozzávalók
Mennyiség:
Elkészítés
  1. A langyos növényi italban elkeverjük a chia magot. A legjobb, ha egy éjszakára, de legalább 4 órára hűtőbe tesszük, hogy a chia mag jól megszívja magát. Többször keverjük át, így egyenletesebben duzzadnak a magok.
  2. A hűtőből kivéve ismét átforgatjuk a kész chia pudingot, majd 3 részre osztjuk. Egy részt meghagyunk natúran. A másik kétharmad egyikébe beleturmixoljuk a málnát, a 3. részbe pedig az áfonyát. (Pár szem gyümölcsöt tegyünk félre a díszítéshez.)
  3. A banánt felszeleteljük. A 3 különböző réteget a gyümölcsökkel felváltva egymásra rétegezzük. Alulra akár tehetünk szűrleményt is, ami visszamaradt a “tejfőzésből”.
  4. Tetejét díszíthetjük mentalevéllel, fagyott gyümölcsökkel, ehető virágokkal, magvakkal, kókusz-vagy csokireszelékkel. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.