Fokhagymás cukkini krémleves
Recept nyomtatása
Sokak kedvencét, a frissítő cukkini krémlevest megbolondítottuk egy kis fokhagymával. A cukkini egy páratlan hozzávaló, mert a belőle készült leves lehet hűsítő nyári, vagy átmelegítő téli, lehet akár előétel, vagy főfogás.
Mennyiség Előkészítés
1,3 liter 10 perc
Program idő/főzés
30 perc
Mennyiség Előkészítés
1,3 liter 10 perc
Program idő/főzés
30 perc
Fokhagymás cukkini krémleves
Recept nyomtatása
Sokak kedvencét, a frissítő cukkini krémlevest megbolondítottuk egy kis fokhagymával. A cukkini egy páratlan hozzávaló, mert a belőle készült leves lehet hűsítő nyári, vagy átmelegítő téli, lehet akár előétel, vagy főfogás.
Mennyiség Előkészítés
1,3 liter 10 perc
Program idő/főzés
30 perc
Mennyiség Előkészítés
1,3 liter 10 perc
Program idő/főzés
30 perc
Hozzávalók
Feltét
Mennyiség: liter
Elkészítés
  1. A cukkinikat alaposan megmossuk, a két végüket levágjuk. Vékonyra felkockázzuk ( kb. 1 cm kockákra ).
  2. A hagymákat megtisztítjuk.
  3. Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítőbe tesszük, feltöltjük a csirke alaplével, hozzáadjuk a ToTu krém extrát és felöntjük “kesutejjel” a minimum jelzésig és elindítjuk a vegyes ital/krémleves programot.
  4. Ízesítjük fehér borssal, sóval ízlés szerint.
  5. Néhány szelet főtt tojással petrezselyemlevéllel 1 ek. ToTu krém extrával, gazdagítva tálaljuk. Feltétnek süthetünk hozzá bacon szalonnát is ízlés szerint.
  6. Hidegen, melegen is nagyon finom.
Megjegyzés

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)