Fermentált lila káposzta és répa
Recept nyomtatása
A fermentált lila káposzta mind színével, mind pedig ízével elvarázsol minket. Fogyaszthatjuk savanyúságként, főétel mellé köretként. Akár önmagában is nassolhatjuk immunrendszerünk erősítésére, ugyanis egy igazi vitamin bomba.
Mennyiség Előkészítés
4 15 perc
Program idő/főzés
28 óra
Mennyiség Előkészítés
4 15 perc
Program idő/főzés
28 óra
Fermentált lila káposzta és répa
Recept nyomtatása
A fermentált lila káposzta mind színével, mind pedig ízével elvarázsol minket. Fogyaszthatjuk savanyúságként, főétel mellé köretként. Akár önmagában is nassolhatjuk immunrendszerünk erősítésére, ugyanis egy igazi vitamin bomba.
Mennyiség Előkészítés
4 15 perc
Program idő/főzés
28 óra
Mennyiség Előkészítés
4 15 perc
Program idő/főzés
28 óra
Hozzávalók
Mennyiség:
Elkészítés
  1. A káposztát és a répát megmossuk, megtisztítjuk.
  2. A káposztát vékony csíkokra metéljük, vagy gyaluljuk. A sárgarépát vékony szeletekre vágjuk a zöldség hámozóval.
  3. Fűszerezzük, tiszta kézzel jól összenyomkodjuk, összetörjük.
  4. Hozzáadjuk a vízzel elkevert mezophil kultúrát, megkeverjük és a Vegital fermentáló tartályába merjük.
  5. Frissen tartó fóliát teszünk rá, majd ráhelyezzük a gép tetejét. Elindítjuk a Kimchi programot.
  6. Ha a program lejárt csatos üvegbe adagoljuk és fogyasztásig hűtőben tároljuk/vagy sötét kamrapolcon.
  7. Egyéni ízlés szerint lehet ízesíteni vaníliarúd frissen kikapart késhegynyi magjával és 2 teáskanál fehérborecettel.
Megjegyzés

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)

Te is szeretnél ilyen finom erjesztett savanyúságot készíteni? Kattints IDE!