Epres crumble
Recept nyomtatása
Tavaszi epres crumble, vagyis morzsa süti, tele édes gyümölccsel, a teteje pedig ropogós tészta. Gyorsan elkészíthető, kiadós és nagyon ízletes.
Mennyiség
4
fő
Mennyiség
4
fő
Epres crumble
Recept nyomtatása
Tavaszi epres crumble, vagyis morzsa süti, tele édes gyümölccsel, a teteje pedig ropogós tészta. Gyorsan elkészíthető, kiadós és nagyon ízletes.
Mennyiség
4
fő
Mennyiség
4
fő
Hozzávalók
Gyümölcs réteg összetevői
500
g
eper
0,5
db
citrom leve
2
evőkanál
kókuszvirágcukor
1
evőkanál
tápióka keményítő
Tészta összetevői
1
bögre
szűrlemény
(mandula-kókusztej)
1
bögre
mandulaliszt
2
evőkanál
kókuszvirágcukor
1
csipet
só
1
kiskanál
vanília kivonat
1
kiskanál
őrölt fahéj
0,5
bögre
kókuszolaj
Mennyiség:
fő
Elkészítés
A megtisztított epreket vágjuk szeletekre, helyezzük tapadásmentes sütőformába.
A citrom levét, cukrot és keményítőt adjuk hozzá, jól forgassuk össze a gyümölccsel.
A tészta hozzávalóit keverjük alaposan össze, majd morzsoljuk rá a gyümölcs tetejére.
Sütőben alsó-felső programon, 190 fokra előmelegített sütőben süssük 30 percig.
Megjegyzés
T. Katalin receptje