Raffaello golyó
A házi vegán Raffaello golyók készítése igen egyszerű, amelynek során a hagyományos Raffaello golyók ízét vegán összetevőkkel érhetjük el. A végeredmény egy könnyű, ropogós és ízletes vegán édesség, amelyet bármikor és bármilyen alkalomra elkészíthetünk.
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 20 minutes
Összes idő 26 minutes
Mennyiség/űrtartalom 10 golyóhoz
Alapanyagok
- 200 g sűrített kesutej
- 100 g kókuszreszelék
- 10-12 db blansírozott mandula
- 50 g kókuszreszelék a forgatáshoz
Így készítsd!
-
Öntsük a sűrített kesutejhez a kókuszreszeléket.
-
Alaposan keverjük össze, majd tegyük a masszát a hűtőszekrénybe legalább 3 órára.
-
A kókuszreszelék jól beszívja a sűrített tejet, így már könnyen formázhatóvá válik.
-
Gyúrjunk golyókat belőle és tegyünk a közepébe egy szem mandulát.
-
Hempergessük meg kókuszreszelékben. Fogyasztásig tegyük hűtőbe.
Jegyzetek
A sűrített kesutej receptje ezen a linken található: https://tejmentesreceptek.hu/recept/suritett-kesutej