Quinoa saláta

Quinoa saláta

Egészséges quinoa saláta ebédre vagy vacsorára. Köretként is fogyasztható, de önmagában is megállja a helyét.
Mennyiség/űrtartalom 4

Alapanyagok

"Tejszín "

  • 36 g kókuszreszelék
  • 32 g köles
  • 30 g rizs
  • 50 g kókuszzsír
  • 1 evőkanál Olajessimo
  • 1 csipet ízlés szerint
  • 1 evőkanál eritrit (csapott evőkanál)
  • víz a maximum jelzésig

Quinoa saláta

  • 1 pohár quinoa (2 dl-es pohár)
  • 2 pohár víz
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 3 db paradicsom
  • 1/2 db kígyóuborka
  • 300 g kukorica (főtt vagy konzerv)
  • 100 g sonka kis kockákra vágva
  • 100 ml növényi "tejszín" "joghurt", vagy "tejföl"
  • 1-2 evőkanál vegán majonéz (opcionális)
  • 1 kiskanál mustár
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • pár csepp citromlé
  • 1-2 db friss bazsalikom

Így készítsd!

  1. A "tejszín" hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a Baby food programot és elindítjuk.
  2. Ha végzett a program a "tejszínt" leszűrjük, felhasználásig hűtőben tároljuk. Természetesen a salátához másik fajta növényi tejszínhelyettesítő, vagy növényi "joghurt" is használható.
  3. 1 pohár quinoát 2 pohar vízzel puhára főzünk, majd kihűtjük.
  4. A zöldségeket felaprítjuk, majd összekeverjük a kihűlt quinoával. Beleforgartjuk a többi hozzávalót is.
  5. Egyszerű és nagyszerű egytálétel. Akár egy krémes gyümölcslevessel tökéletes nyáresti hideg vacsora.

Jegyzetek

L.Cs. Dorothy receptje

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek