Pumpkin spice latte tejmentesen
A tejmentes Pumpkin Spice Latte tökéletes alternatíva azok számára, akik elkerülik a tejtermékeket. Mandulatejjel készítve is megmarad az ital jellegzetes, fűszeres ízvilága, amelyet a fahéj, gyömbér, szerecsendió és szegfűszeg tesz teljessé.
A mandulatej enyhe, diós aromája jól kiegészíti a fűszereket, és krémes textúrát biztosít, így egy kényeztető, mégis könnyed őszi italt kapunk.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1 liter
Alapanyagok
- 500 ml mandula ital
- 3 evőkanál sült sütőtök
- 30 g eritrit / cukor
- 1 mokkáskanál pumpkin spice fűszerkeverék (fahéj, gyömbér, szerecsendió, szegfűszeg)
- 0,5 teáskanál vanília aroma
- 2 dl kávé
Így készítsd!
-
A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
-
Elindítjuk a Cream Soup programot.
-
Amíg készül az alap, készítünk egy kávét és mandulatejet habosítunk.
-
A pohárba először a sütőtökös alapot öntjük, majd erre a kávét és a tetejére adagoljuk a "tejhabot".